8 beste rode wijnen van Albert Heijn

8 beste rode wijnen van Albert Heijn

De beste rode wijnen van Albert Heijn, allemaal onder een tientje. Dat is handig!

  1. Casillero del Diablo, Cabernet Sauvignon (Chili)
  2. Château Coulon Rouge (Frankrijk)
  3. Rawson's Retreat, Cabernet Sauvignon (Australië)
  4. Norton Barrel Selected, Malbec (Argentinië)
  5. Cono Sur Bicicleta, Pinot Noir (Chili)
  6. Nederburg, Merlot (Zuid Afrika)
  7. Fontanafredda Briccotondo, Barbera (Italië)
  8. Guigal Côtes de Rhône (Frankrijk)


Wijn #1 | Casillero del Diablo
Druif = Carbernet Sauvignon
Gebied = Central Valley, Chili

Stevige wijn die ontzettend lekker aansluit bij een mooi stuk rood vlees van de BBQ. Carbernet Sauvignon heeft aroma's van zwart fruit, zoals bessen, pruimen en kersen. De houtrijping is duidelijk te proeven, deze medium body wijn heeft een flinke toets vanille en zachte tannines. 

Wijn #2 | Château Coulon Rouge
Druif = Syrah, Carignan, Grenache
Gebied = Languedoc, Frankrijk

Een mooie prijs voor deze heerlijk wijn. De wijn is een tikkie boers, maar niet té. Kruidig, stevig en niet te glad. Perfecte wijn voor stoofgerecht, linzen, aubergine en ander robuust eten. Hoeveel je er voor betaald, slechts €5,99.

Wijn #3 | Rawson's Retreat Carbernet
Druif = Carbernet Sauvignon
Gebied = Zuid-Australië

Deze wijn komt van een van de beste wijnmakers ter wereld, namelijk Peter Gago. Met zijn Rawson's Retreat wijn bewijst hij zijn eer. Deze wijn bevat aroma's van chocolade, cassis, mokka en eucalyptus.

Wijn #4 | Norton Barrel Selected Malbec
Druif = Malbec
Gebied = Mendoza, Argentinië

Deze Malbec smaakt beslist anders dan bijvoorbeeld een Malbec vanuit onze zuiderburen in Frankrijk. Je zou er viooltjes, bosbessen, drop, chocolade en aarde in kunnen ruiken. Deze tannines zijn heel soepel, zodat je deze wijn makkelijk kunt drinken.

Wijn #5 | Cono Sur Bicicleta Pinot Noir
Druif = Pinot Noir
Gebied = Chili

Dis is een hele lichte en sappige, rode wijn van de Pinot Noir druif. Deze wijn heeft nauwelijks tannines en frisse zuren. Koel deze wijn naar 12 graden om zijn zomerse kwaliteiten nog dikker te onderstrepen. Of serveer op 18 graden om te serveren bij het diner. 

Wijn #6 | Nederburg Merlot
Druif = Merlot
Gebied = Paarl, Zuid Afrika

Nederburg is niet zomaar een wijnhuis. Het is onder meer het meest bekroonde wijnhuis van Zuid Afrika, opgericht in 1791. Het is een heerlijke instapwijn. Deze sappige dikke merlot heeft naast wat kersen en vanille, ook wat spannende kruidentonen waardoor die ook heel lekker mee gaat bij Marokkaanse of Indische gerechten.

Wijn #7 | Fontanafredda Briccotondo Barbera
Druif = Barbera
Gebied = Piemonte, Italië

Deze Barbera heeft een zachte en frisse smaak. Je zou er frisse bosaardbeitjes en amarene kersen in kunnen proeven. Serveer deze wijn niet te warm. Bij 15 graden is deze perfect.

Wijn #8 | Guigal Côtes de Rhône
Druif = Syrah & Grenache
Gebied = Rhône, Frankrijk

Pittige Syrah en fruitige Grenache maken dit een erg plezierige wijn. Het is een volle, zachte rode wijn die goed in balans is. Soepel tannines en fruitige geur en een fijne lange afdronk.

Volg ons
Advertenties