Nieuws Artikelen

8 beste rode wijnen van Albert Heijn
De lekkerste rode wijnen te vinden bij de Albert Heijn? De 8 lekkerste hebben wij op een rijtje gezet.
Bekendste witte druivensoorten
Druivenrassen zijn erg belangrijk in het bepalen van de smaak van een wijn. Er zijn honderden soorten druiven met allemaal hun eigen, unieke smaak. Maar de belangrijkste vraag, hoe herken je deze druiven dan precies? In dit artikel een overzicht van de populairste druivenrassen.
Bekendste rode druivensoorten
Druivenrassen zijn erg belangrijk in het bepalen van de smaak van een wijn. Er zijn honderden soorten druiven met allemaal hun eigen, unieke smaak. Maar de belangrijkste vraag, hoe herken je deze druiven dan precies? In dit artikel een overzicht van de populairste rode druivenrassen.
Foie Gras
Foie gras, oftewel “vette lever”, kan afkomstig zijn van een gans (oie) of van een eend (canard). Op iedere menukaart, van een zichzelf respecterend restaurant in de Périgord, is deze delicatesse te vinden. Het is een woord met een lading; er zijn zowel voor- als tegenstanders.
La Vendange - de druivenoogst bij een wijnboer thuis
Een kijkje in de keuken bij een wijnboer thuis; het oogst proces.
Alambic ambulant
Altijd al meer willen leren of de Alambic Ambulant? Meer over deze manier van destilleren vind je hier!
Dit vertellen de geuren van een wijn
Wijn proeven als een pro! Lees hier de tips en tricks.
De invloed van temperatuur op de smaak van witte wijn
Wist je dat de temperatuur van de wijn een grote invloed heeft op de smaak? In dit artikel gaan we dieper in op de ideale temperatuur om witte wijn te proeven en te serveren.
De kunst van het wijnproeven: wat is de beste manier om wijn te ervaren?
Wat is de beste manier om wijn te proeven en echt te genieten van alle smaken en aroma's die deze prachtige drank te bieden heeft? In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van wijnproeven verkennen en uitleggen hoe je op de juiste manier van wijn kunt genieten.
Meld u aan op onze gratis nieuwsbrief.
Volg ons
Advertenties